Data opslag of Data ontslag

  Het is inmiddels al geen geheim meer dat er een substantiële (of liever gezegd explosieve) groei van data en digitale informatie waar te nemen is. Door de vergaande digitalisering ontstaat er een veel intiemere relatie tussen “harde” en “zachte” ICT:  in die veranderende wereld van ICT wordt de vraag vanuit de organisatie, de bedrijfsvoering, leidend daar waar dat vroeger de ICT afdeling zelf was. De digitalisering raakt direct het segment van de dataopslag. Immers, de vraag vanuit de organisatie leidt tot een technische aanpassing, en niet andersom.

Multi Project Management (MPM)

  Het uitvoeren van complexe projecten met klanten, met daarbinnen o.a. het veilig stellen van contracten, het opstellen van de planning, ontwerp en bouw van complexe systemen namens klanten vereisen stevige project management vaardigheden. Echter, dit vertaalt zich niet automatisch naar het feit PM ook excellent presteert op het gebied van Multi-project management (MPM).

Werkdruk

 

Kort geleden zat ik in een interessant gesprek waarbij het onderwerp “de werkdruk van tegenwoordig vandaag de dag ” was. Al jaren wordt er gesproken over “meer doen met minder mensen” of dat “er efficiënter gewerkt kan worden”. De politiek komt dat goed uit, omdat zij de focus hebben gelegd op een kleinere overheid.